Praktijk voor Massagetherapie

Massage behandeling door fysiotherapeute

Workshop 'leren masseren'

De workshop 'leren masseren' is voor mensen die in huiselijke kring een massage willen leren geven. Tijdens deze workshop wordt geleerd op verantwoorde wijze een massage te geven met eenvoudige maar doeltreffende basis technieken. De workshop wordt op de praktijk, bij u thuis of op locatie gegeven.

Er kunnen 2 personen deelnemen aan de workshop. Het is belangrijk dat deze 2 personen zich op hun gemak voelen bij elkaar en zichzelf kunnen zijn. Het advies is daarom ook om deze workshop samen met uw partner, goede vriend of vriendin te volgen.

De workshop begint altijd met een theoretisch deel waarin wat vertelt wordt over de anatomie van het menselijk lichaam, en de contra-indicaties voor een massage. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Daarna starten we met de praktijk. Er wordt om de beurt op elkaar geoefend. Eerst zal ik de technieken stap voor stap voordoen en uitleg geven.

Tijdens de workshop zal een massage aangeleerd worden van de rug, nek en schoudergordel. Mocht er tijd over zijn of als jullie de workshop willen uitbreiden, kan een massage van de benen hieraan toegevoegd worden.

Hieronder staan een aantal tips ter voorbereiding op de workshop:
- Zorg ervoor dat de kamer waar gemasseerd gaat worden behaaglijk warm is en leg een aantal handdoeken klaar.
- Draag gemakkelijk zittende kleding en draag een shirt waarvan de mouwen goed omhoog gerold kunnen worden.
- Voor aanvang van de workshop is het prettig als jullie even gedoucht hebben.
- De ontvanger van de massage houdt zijn/haar slip aan. Dames mogen zelf weten of ze de bh aanhouden of niet.

De massagetafel en massageolie neem ik mee wanneer de workshop bij u thuis of op locatie gegeven wordt.

Aan het eind van de workshop ontvangen beiden deelnemers een naslagwerk. Zo kan er altijd nog even terug gekeken worden naar de massagetechnieken en contra-indicaties.

De workshop duurt 2 á 2,5 uur. Afhankelijk van hoe snel jullie de massagetechnieken oppakken.

De kosten bedragen € 150,- voor 2 personen.