Praktijk voor Massagetherapie

Massage behandeling door fysiotherapeute

Massage aanbod

Vóór de behandeling:

Voor er gestart gaat worden met de massagebehandeling, vindt er een intake gesprek plaats. Het intake gesprek duurt maximaal 15 minuten en is bedoeld om te bespreken welke massage van toepassing kan zijn, en of er eventueel redenen (contra-indicaties) zijn om niet te masseren.

Bij een ontspanningsmassage zijn het enkele vragen, mocht u kiezen voor een sportmassage en u heeft klachten, dan zal er ook een inspectie plaatsvinden om te kijken of er gebieden zijn die mede verantwoordelijk kúnnen zijn voor de blessure, of voor mij een reden zijn om u niet te masseren, maar u door te verwijzen naar uw huisarts of (collega) fysiotherapeut. Het intake gesprek gaat niet van de massagetijd af.

Géén erotische massage

Ontspanningsmassage:

Deze vorm van massage zorgt ervoor dat alle spanning, stress en vermoeidheid van u afglijden. Stijve en stramme spieren zullen los gemaakt worden en na de behandeling weer snel soepel aanvoelen. Deze massage is prima geschikt voor alle leeftijden, u bent nooit te oud om te genieten van een ontspanningsmassage.

Handig om te weten:
Lichaamsdelen die niet gemasseerd worden, worden afgedekt met (hand)doeken.
De temperatuur is behaaglijk en eventueel gevuld met een rustige achtergrondmuziek.

Hotstone massage:

Bij deze massage wordt gewerkt met stenen die opgewarmd worden tot een temperatuur van ongeveer 45 °C. De warmte afkomstig van de stenen werkt diep ontspannend, terwijl het gewicht van de stenen een ˜stretching effect" heeft op de spieren. De thermodynamica (de combinatie van warmte en beweging), maakt dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid.


Een Hotstone massage is zeer aan te raden bij aandoeningen als stress, spierproblemen, spanningen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding, enz.. Ook bij fibromyalgie en spijsverteringsproblemen kan Hotstone massage de klachten verminderen.

Sportmassage:

Deze massage is bedoeld voor zowel topsporters als recreatieve sporters en kan tevens preventief gedaan worden. Ook niet-sporters kunnen veel baat hebben bij een goede massage. Herstel van het lichaam na zware lichamelijke inspanning wordt er door bevorderd. Daarnaast kan deze massage verstoorde spierspanningen herstellen. Sportmassage heeft een heilzame werking en stimuleert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen uit de spieren. Dit kan ook resulteren in het verminderen van stress. Kortom: sportmassage heeft een positieve uitwerking op lichaam én geest.


Triggerpoint massage:

Veel van uw pijnklachten worden veroorzaakt door myofasciale triggerpoints, wat kleine spierknopen zijn, in overbelaste of geblesseerde spieren. Meestal voelt men het als een diepe doordringende pijn, al kan de pijn door een beweging heel stekend worden. Afgeleide myofasciale pijn kan net zo intens en ondraaglijk zijn als pijn van welke andere oorzaak ook. Met triggerpoint massage worden de triggerpoints en de bijbehorende klachten vermindert of zelfs verholpen. Vaak zijn meerdere afspraken nodig voor het gewenste effect bereikt wordt.

Cupping


Deze massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude Chinese cupping therapie en wordt uitgevoerd met siliconen cups.

Door in de cup te knijpen, op de huid te plaatsen en los te laten ontstaat er in de cup een vacuüm.
Door de cups in een bepaalde volgorde te verplaatsen ontstaat er een nieuwe succesvolle behandeling.
De behandeling heeft een geweldige, ontspannende en helende werking.

De therapeutische gevolgen van de behandeling van de huid kunnen zijn:

– het activeren van de huidstofwisseling

– het activeren van de fibroblasten waardoor collageen en elastine wordt aangemaakt

– het stimuleert de bloedcirculatie en de lymfe

– blokkades worden opgeheven

– gifstoffen en afvalstoffen worden afgevoerd

– het verbetert de spierspanning


Stoel massage

Dit massageconcept werd in de jaren ’80 geïntroduceerd door de Amerikaan David Palmer. De stoelmassage is gebaseerd op de Japanse shiatsu massage (drukpuntmassage). De ontvanger neemt plaats op een ergonomische stoel die het lichaam goed ondersteunt, zodat men optimaal kan ontspannen. De kleren blijven aan waardoor het nog gemakkelijker is om deze massage ‘tussen de bedrijven door’ te geven.

Hoewel een stoelmassage maar tussen de 15 en 20 minuten duurt, is de uitwerking zeer diepgaand. Met behulp van de drukpunt massagetechnieken wordt de opgebouwde spanning in de nek, schouders, rug, armen en hoofd los gemasseerd. Stoelmassage stimuleert de bloedcirculatie, waardoor de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof wordt bevorderd, terwijl tegelijkertijd de afvalstoffen in het lichaam beter worden afgevoerd. Ook het immuunsysteem krijgt een boost. Een korte stoelmassage ontspant en geeft nieuwe energie. Behalve dat stoelmassage problemen door stress kan verzachten, heeft het ook een preventieve werking.